Energiezuinige Brabant Woningen in Sint Oedenrode

De Brabant Woningen in het dorp Boskant zijn anders dan ‘normale’ huurwoningen. Een dikke schil om de woning zorgt voor een goede isolatie, waardoor de warmtevraag voor verwarming geminimaliseerd wordt.

Zonnecollectoren zorgen daarnaast voor de opwekking van warmwater en zonnepanelen (PV) voor de opwekking van elektriciteit, zodat ook de energierekening van de huurders zeer laag is.

In de woningen is wandverwarming aangebracht, waarmee een aangenaam comfort wordt gerealiseerd. Ventilatie vindt plaats door natuurlijke toevoer boven de kozijnen en mechanische afzuiging in toilet, badkamer en keuken.

Onze werkzaamheden

Wij hebben de installaties in deze woningen ontworpen en vastgelegd in een STABU-bestek. Daarnaast hebben wij controles uitgevoerd tijdens de bouw en zijn intensief betrokken geweest bij het in bedrijf stellen van de installaties. In deze energiezuinige installatie is het belangrijk dat het precies zo werkt als bedoeld, omdat anders het doel (een lage energierekening) niet wordt bereikt.

Prijs voor meest duurzame project

De duurzame en energiezuinige woningen in het dorp Boskant, ontwikkeld onder de naam Brabantwoning, hebben ´De Groene Bouwsteen’ ontvangen, een prijs van het Regionaal Convenant Duurzaam Bouwen (gemeenten, woningcorporaties, Bouwend Nederland en installatiebedrijven (Uneto VNI) uit de regio Noordoost Brabant). Dit project is beoordeeld als het meest duurzame project uit de afgelopen convenantperiode.

Projectgegevens:

  • Opdrachtgever: Woningstichting Wovesto
  • Architect: Renz Pijnenborgh – Archiservice
  • Aannemer: Nieuwenhuizen Daandels Bouw
  • Oplevering: februari 2013