Welkom Sanneke!

Misschien heeft u haar al aan de lijn gehad: de vriendelijke, enthousiaste stem van Sanneke Schiphorst. Deze 32-jarige Nijmeegse is sinds 1 februari jl. onze nieuwe specialist op het gebied van Energie-Index berekeningen. Positief, nauwkeurig en met verstand van zaken: wat wilt u nog meer? Een kennismaking natuurlijk!

‘Ik heb Bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft, met als specialisatie restauratie en renovatie,’vertelt Sanneke. ‘Ik vond bestaande bouw toen al interessanter, meer realistisch en dus uitvoerbaar.’ Haar specialisatie bleek al gauw een verstandige keuze te zijn, want door de crisis werd renovatie “hot”en nieuwbouw “not”. En dus kreeg ze meteen een baan als architect op een Haags Architectenatelier. Vervolgens ontwierp en begeleidde ze projecten voor Negen graden architectuur in Amersfoort. Daar ontmoette ze Hans Crone. ‘Hij viel mij op omdat hij niet uitsluitend oog had voor onze berekeningen, maar ook voor de wensen van de gebruiker. Voor een adviseur was en is dat opmerkelijk.’

Na tal van omzwervingen in binnen- en buitenland, werkt Sanneke nu voor TA Crone. Inmiddels is ze moeder van 2 kleine kinderen en werkt ze drie dagen per week. Het enthousiasme voor haar werk is gebleven, haar fascinatie voor cijfers is zelfs gegroeid. ‘Bij mijn vorige werkgever in Sjanghai, heb ik veel bouwfysische berekeningen gemaakt en dus kennis gemaakt met de meer technische, cijfermatige kant van mijn werk.’ Dat ze nu bij TA Crone vooral de Energie Index-berekeningen verzorgt, ervaart ze als een ideale situatie. ‘Het is praktisch, overzichtelijk en scherp werk, waarbij we hier kijken naar de “harde” waarden, maar ook naar de “zachte”, zoals behoeften en verlangens van de gebruikers.

Sinds de Energie Index per 1 januari van kracht is, neemt het aantal aanvragen bij het gecertificeerde TA Crone dagelijks toe. ‘Hans en ik hebben de opleiding gevolgd en zijn nu gecertificeerd.’ Beide maken ze dus EI-berekeningen voor met name corporaties en aannemers. ‘Het zijn niet uitsluitend deze berekeningen die mijn werk zo leuk maken; het is ook het klantcontact. Je verdiepen in wat hij of zij wilt en daarin een professioneel advies geven, is minstens zo interessant,’aldus de sportieve en muzikale Sanneke. U bent gewaarschuwd….