Wie zijn wij?

Technisch Adviesbureau Crone is een deskundig en eigenzinnig bureau. Bij ons staan de wensen van onze opdrachtgevers centraal. Maar wij combineren deze behoeften met onze inzichten en kennis van duurzame, energiezuinige oplossingen. Daarbij durven wij naast de gebaande paden te denken en te adviseren. En komen wij met oplossingen waar anderen niet bij stilstaan of die anderen ten onrechte over het hoofd zien. Oplossingen die steevast milieuvriendelijk en energiezuinig zijn en het project een extra waardevol karakter geven.

Hans Crone

Milieuvriendelijk en energiezuinig waren voor mij al belangrijke en nastrevenswaardige kwalificaties toen de klimaat-opwarming nog moest worden uitgevonden (wie heeft dat gedaan trouwens?). Het feit dat fossiele brandstoffen gedurende vele miljoenen jaren gevormd zijn, is voldoende reden om ze er niet in een paar honderd jaar doorheen te jassen.”

Eigenaar, heeft het bureau in 1995 opgericht. Hans woont in Groesbeek, vanwaar hij dagelijks op de fiets stapt naar Nijmegen. Is een levensgenieter die als hij niet werkt te vinden is in zijn grote moestuin.

Vanaf 1977 werkzaam in de installatietechniek, eerst als werkvoorbereider en bedrijfsleider bij een installatiebedrijf, daarna als technisch specialist bij een leverancier en sinds 1995 als adviseur.
Oorspronkelijk opgeleid als (arbeid-en-bedrijf-) socioloog. Dat is minder vreemd dan het misschien lijkt: ook de sociologie houdt zich bezig met stromingen, met druk en afhankelijkheid en het begrip “autoriteit” is zowel in de sociologie als in de installatietechniek zeer wezenlijk.